Monday, 25 April 2016

Assalamualaikum. Kepada yang tertanya-tanya dan ternanti-nanti untuk join kelas @USRAHHIJRAH kami dengan sukacitanya ingin memaklumkan berita baik kepada sahabat semua! Jom sertai sebahagian family UH pada kelas terbuka tahun 2016. Kali ini kelas @usrahhijrah bersama tetamu istimewa 4.0 iaitu Ustazah Shadiya Abbas dan Aiman Banna.
Tempat: Masjid Muadz Bin Jabal, setiawangsa
Tarikh: 14 May 2016 (sabtu)
Masa: 11 pagi - 4 petang
Alhamdulillah selepas beberapa bulan tak mengadakan kelas terbuka. Kini kami memberi peluang kepada sahabat diluar sana untuk menyertai family kami. Ayuh kita ramai2 memeriahkan majlis ilmu ini. Sambil kita menimba ilmu kita juga boleh mengeratkan ukhuwah In Shaa Allah 
Berikut merupakan tentatif program:
11:00 - pendaftaran & agihan goodies
11:20 - bacaan doa dan sesi taaruf
11:40 - quiz & game
12:10 - talk santai bersama founder & naqibah UH
12:50 - sesi soal jawab
13:10 - buat persiapan solat zohor
13:50 - lunch berjamaah
14:10 - talk 'aku ingin berhijrah' by Ustazah Shadiya Abbas dan Aiman Banna
15:00 - sesi soal jawab
15:30 - sesi penyampaian penghargaan untuk tetamu jemputan
15:40 - sesi bergambar
16:00 - bersurai
Bayaran dikenakan sebanyak RM20. Bagi sesiapa yang ingin mendaftar, boleh hubungi (0146432917) atau email usrahhijrah@gmail.com Penyertaan adalah TERHAD. Daftar sekarang sebelum tarikh daftar ditutup. Siapa cepat dia dapat!
Jangan lupa untuk tag sahabat² anda. Semoga sama-sama kita beroleh barokah, pahala dan manfaat daripadanya.
"Barang siapa yang menempuh satu jalan sukar untuk menuntut ilmu, maka Allah akan permudahkan satu jalan untuknya ke syurga (HR Muslim)
#usrahhijrah #teamusrahhijrah #kembarahelza #teamusrahgadishijrah #spreaddakwah #prayforummah

Friday, 22 April 2016

Damailah dikau disana si oyen kucing nakal

oyen ni kakak ambk dia dkt tepi longkang depan kedai mase tu kesian tengok dia ddk sorg2 tak gerak2 pon. lama pulak tu. masa bwk balik rumah oyen tak nak mkn. kalau mkn pon sikit je. oyen kurus. puas kakak carikkan makanan sedap2 bg oyen makan. tp tak lama lepas tu oyen kuat mkn kuat main. suka ikut mak pegi sapu sampah pegi jaga kambing. oyen gemok. bulu cantik sgt. kakak suka peluk oyen kuat2. oyen jenis tak manja tak suka kene pegang. penah sekali kakak peluk oyen then kakak kene cakar dekat muka. tp takpe kakak sayang oyen. sayang oyen sgt2. oyen kuat main. habis sejadah mak ayah oyen jatuh kan. tp kami tak marah kami seronok tgk gelagat oyen. walaupon oyen main sorg2 tp oyen nampak seronok. yg paling kelakar kakak igt oyen main dengan bayang2 sendiri hehe comel. rase nak gigit je kaki tu. patut nya kakak dah perasan oyen nak pegi. minggu lepas oyen manja sgt duduk sebelah kakak. tido sebelah kakak. yg kakak paling suka oyen letakkan kaki depan oyen dekat kakak. comel je tgk oyen. tp rupanya tu yg terakhir oyen manja dgn kakak. pada 19.4.16 08.10pm oyen pegi menghadap ilahi. oyen kene langgar dengan kereta abang mase abang nak keluar. Allahu. mase kakak ternampak oyen depan kereta abang kakak lari pegi dptkan oyen. berderai air mata. kakak nangis sekuat hati kakak. maafkan kakak kerana tak jd tuan oyen yg terbaik. maafkan kakak oyen. terima kasih oyen kerana jd penyeri hidup kakak.
damailah wahai kesayanganku

Monday, 4 April 2016

assalamualaikum bidadaries..
kepada bidadaries yg berminat dgn tudung labuh, half purdah atau instant shawl
boleh singgah ig awfiyah.c atau fb Bidadari Hijab
harga konfem berpatutan
byk warna yg cantik menarik tertawan tau 
cepat serbu sekarang  (>__<)/